Стаття 46 Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами

1. Оператори ринку під час поводження з харчовими відходами (неїстівні субпродукти та інші залишки) повинні:

1) якомога швидше видаляти харчові відходи з приміщення, де є харчові продукти;

2) розміщувати харчові відходи у закритих контейнерах, сконструйованих таким чином, щоб забезпечити максимальний рівень захисту та їх дезінфекцію;

3) дотримуватися відповідних положень законодавства щодо зберігання і утилізації (знищення) харчових та інших відходів та/або мати договори щодо їх утилізації (знищення).

2. Харчові відходи знищуються відповідно до законодавства.

Ст 46 ЗУ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів зі змінами 2024 рік №771/97-ВР від 23.12.1993, редакція від 21.03.2021

Закон чинний. Актуальність перевірено 10.02.2021

Структура акту