Стаття 50 Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Гігієнічні вимоги до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування

1. Оператори ринку під час здійснення пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування, зобов’язані забезпечити дотримання таких вимог:

1) матеріали, які використовуються для пакування, включаючи первинне пакування, не повинні бути джерелом забруднення;

2) матеріали для первинного пакування зберігаються у спосіб, який унеможливлює їх забруднення;

3) пакування, включаючи первинне пакування, здійснюється у спосіб, що унеможливлює забруднення продуктів та цілісність упаковки.

2. Матеріали, які використовуються для пакування, включаючи для первинного пакування, що використовуються повторно, повинні легко чиститися і в разі необхідності дезінфікуватися.

Ст 50 ЗУ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів зі змінами 2024 рік №771/97-ВР від 23.12.1993, редакція від 21.03.2021

Закон чинний. Актуальність перевірено 10.02.2021

Структура акту