Стаття 22 Закону України Про зерно та ринок зерна в Україні. Державний контроль за якістю зерна та продуктів його переробки

Основними напрямами здійснення державного контролю за якістю зерна є:

захист прав суб'єктів ринку зерна та споживачів щодо їх забезпечення зерном та продуктами його переробки, якість яких відповідає вимогам державних стандартів, технічних умов, фітосанітарних і ветеринарно-санітарних та інших нормативних документів;

встановлення показників якості зерна та продуктів його переробки, методик оцінки їх якості, ведення кількісно-якісного обліку зерна та продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності;

акредитація лабораторій, що здійснюють визначення якості зерна та продуктів його переробки;

{Абзац п'ятий частини першої статті 22 виключено на підставі Закону № 1193-VII від 09.04.2014}

інші напрями, передбачені нормативно-правовими актами.

Державний контроль за якістю зерна та продуктів його переробки покладається на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі.

{Частину третю статті 22 виключено на підставі Закону № 5462-VI від 16.10.2012}

Ст 22 ЗУ Про зерно та ринок зерна в Україні зі змінами 2024 рік №37-IV від 04.07.2002, редакція від 24.07.2021

Закон чинний. Актуальність перевірено 10.02.2021

Структура акту