Стаття 16 Закону України Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Вимоги до органічного виноробства

1. На органічне виноробство поширюються вимоги, встановлені для виробництва органічної харчової продукції.

2. Додатковою вимогою до виробництва органічної виноробної продукції є заборона до використання таких технологічних прийомів:

часткове концентрування за допомогою охолодження;

зниження вмісту діоксиду сірки фізичними методами;

застосування електродіалізу для стабілізації проти кристалічних помутнінь;

часткова деалкоголізація;

обробка катіонообмінними смолами для стабілізації проти кристалічних помутнінь.

Ст 16 ЗУ Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції зі змінами 2024 рік №2496-VIII від 10.07.2018, редакція від 05.08.2021

Закон чинний. Актуальність перевірено 10.02.2021

Структура акту